Kærlighed, nærhed og kontakt

Vil du/I gerne føle kærlighed, nærhed og kontakt – også selvom I har fået et barn og er blevet en familie? Svaret er naturligvis JA!

De fleste af os drømmer om, og ønsker os meget kraftigt, at vores parforhold og dermed familie vil bestå. At vi vil klare skærene igennem årene og livet. Men vi ønsker ikke kun at ‘overleve’ i vores parforhold – vi har i dag større krav til vores liv og samvær sammen end blot et arbejdsfællesskab i familien. Vi ønsker at føle følelsesmæssig samhørighed med vores partner. Vi ønsker mental og fysisk kontakt, omend at begge dele kan udfordres, når graviditet og spædbarnslivet står på.

Her kommer den gode nyhed:

Kærligheden ligger lige foran jeres fødder!

I står med den smukkeste kærlighedsgave i jeres hænder!

Ved at træffe nogle meget aktive og bevidste valg, vælger du/I om denne smukke og vidundelige gave, nemlig kærligheden skal smuldre mellem jeres fingre, eller om I skal holde om den, på samme måde, som I holder blidt, fast og kærligt om det nyfødte barn!

Min holdning er, at

jeres relation til hinanden er det absolutte fundament i jeres familie!

Ligesom enhver bygning, så kommer det hele til at skrante, hvis ikke fundamentet er i orden. Sådan er det også med parforholdet i familien. Hvis ikke dét fundament, jeres parforhold, er stabilt, så kommer resten af familien til at skrante. Man kan sige, at trivslen i jeres parforhold nedarves i trivslen hos børnene og jeres familiedynamik som helhed. Det er derfor yderst relevant at kere om og have fokus på jeres kæreste-relation i familien.

Når vi har børn og er en familie sammen (og det selvsagt er lidt tid siden, vi var nyforelskede i hinanden), er der mange andre ting end vores parforhold, der fanger vores tid og opmærksomhed, og det er naturligt og normalt.

Dét, der blot er essentielt, er, at I jævnligt “tjekker ind” med hinanden. At I med jævne mellemrum finder ind til kernen af jer. Nogle par har brug for det hyppigt, andre kan trives fint med, at der går lidt længere tid imellem, og måske er I også forskellige på dét punkt. Det er derfor ikke til at sige hvor hyppigt, man bør ‘tune’ ind på hinanden, for at vi kan sige, at parforholdet er stabilt nok. Det er individuelt. Dét jeg kan sige, er, at det ER nødvendigt igen og igen at finde ind til kernen af jeres kærlighedsrelation. Ellers dør jeres kærlighed simpelthen, og jeres fundament i familien vil i den grad skrante.

Der er flere dimensioner i et stabilt og godt parforhold i familielivet. Jeres evne til at kommunikere på flere planer, jeres sexliv og jeres evne til at lege og have det sjovt sammen er vigtige dimensioner.