Det ultimative forløb – en unik og personlig proces!

Det ultimative forløb – en unik og personlig proces! OBS. DET ER IKKE MULIGT AT BOOKE DET ULTIMATIVE FORLØB FOR TIDEN!

Fødsel og Familielivs ultimative forløb gør DIG helt klar og støtter dig til en GOD fødsel og vellykket amning.

Jeg følger dig som din helt egen private jordemoder i din graviditet, når din fødsel starter, under din fødsel, efter din fødsel, når amningen skal etableres.

Du får i dette ultimative forløb HELE pakken, så du er TRYG og godt klædt på til en god fødselsoplevelse og vellykket amning.

”Er du så med til fødslen?”

Svar: Ja, det er jeg!

Jordemoder Lise-Lotte Rudniak

Hos Fødsel og Familieliv møder du altid jordemoder Lise-Lotte, som har været jordemoder siden 2008 og er selv mor til tre piger.

For dig som ønsker en MEGET bedre fødsel og vellykket ammestart, hvor DU føler dig helt tryg og sikker!

Hvem henvender dette ultimative forløb sig til?

Dette ultimative forløb er til dig,

 

 • som tager “skeen” i den anden hånd!
 • som ønsker en unik og personlig proces.
 • som vil gøre, hvad der skal til for, at DIN fødsel og familiestart bliver løftet til den vidunderlige begivenhed, det fortjener at være.
 • som vil føle dig tryg i din fødsel og processen omkring den.
 • som drømmer om en vidunderlig fødselsoplevelse og en vellykket ammestart.
 • som er træt af at bekymre dig om, hvordan det kommer til at gå.
 • som måske har født og ammet før, og som denne gang vil have en helt anden og bedre oplevelse.
 • som måske venter dit første barn, og er ambitiøs omkring din fødselsproces
 • som ikke vil lægge ”krop” og ”oplevelse” til de vilkår det offentlige har at tilbyde.
 • som kan mærke, at det at føde dit barn, er sådan en smuk og skelsættende livsbegivenhed, som fortjener at blive opløftet til en vidunderlig oplevelse – og ikke som noget, der skal overstås eller efterfølgende tænkes på med sorg og smerte i hjertet.

I det ultimative forløb får du alt dette:

I det ultimative forløb får du alt, hvad du har brug for. DIN historie, ønsker og drømme er i fokus. Du får:

1. Jordemoderkonsultationer efter behov:

Planen for disse konsultationer lægger vi sammen. Det afhænger af, hvornår i din graviditet, vi indleder vores samarbejde, om du også bliver set af den offentlige jordemoder, samt hvad dit behov er. Generelt skal du forvente, at besøgene bliver tættere og hyppigere jo tættere på termin, vi kommer. Fra uge 37 ses vi mindst én gang om ugen. Konsultationerne er i dagtid på hverdage hjemme hos dig.

2. Privat fødselsforberedelse og ammeforberedelse

Privat Fødselsforberedelse (3 timer) samt Privat Ammeforberedelse (2 timer) for DIG og din partner. Forberedelserne er i dagtid på hverdage hjemme hos dig og kan også veksles til holdundervisning, hvis det passer jer bedst.

3. Fødselsmodning x flere

Fra uge 37 vil du hver uge tilbydes modningsakupunktur, som vil modne og blødgøre din livmoderhals. Det virker for mange på den måde, at det øger sandsynligheden for spontan fødsel tæt på terminen samt en lettere fødsel, når først den går i gang. Samtidig er der ingen bivirkninger ved akupunktur. Efter behov mærker jeg på dig indvendigt og løsner evt. hinder, hvis det giver mening og er fornuftigt i din situation. Når du er ved at være rigtig godt moden i dine indvendige forhold (livmoderhals og mund), kan vi give dig en rigtig god omgang ”fødselsstimulerende cocktail”, hvor vi stimulerer veerne med rebozo, akupunktur, hindeløsning og evt. et klyx (lavement). Mange føder af dét. Det foregår i dagtid på hverdage hjemme hos dig.

4. Fuld rådighed i op til 5 uger:

Jeg er DIN jordemoder, hvorfor jeg står fuldt ud til din rådighed fra graviditetsuge 37+0 til du har født. Du er IKKE alene. Du skal IKKE ”regne den ud”. Du er nu klædt godt på til din fødsel og amning af mig, og du kan nu læne dig tilbage og nyde, at du har din helt egen jordemoder, som er der for DIG. Jeg glæder mig til at høre fra dig, og jeg nyder, at være i tæt kontakt med dig. Vi taler eller skriver således sammen næsten hver dag i denne periode. På den måde er det også muligt for mig at fornemme, hvor tæt på din fødsel er.

5. Tæt kontakt i den latente fase af din fødsel:

Når veerne så småt starter eller vandet går, så er din fødsel under opsejling. Denne fase er dog meget forskellig. For nogle varer den kort (timer) for andre varer den dage. For de fleste flergangsfødende starter denne fase flere gange, for så at gå i stå igen – og det er helt normalt, om end at det kan føles lidt frustrerende. I den fase er vi i helt tæt kontakt, og sammen finder vi ud af, hvornår jeg skal komme hjem til dig. Du vil være tryg hele vejen, og jeg befinder mig ikke langt fra din bopæl. Når det synes fornuftigt, kommer jeg hjem til dig og vurderer fødslens fremgang og hvordan du og baby har det. Måske du skal have en god snak, rebozo eller blot mit nærvær. Ofte vil jeg blive hos dig, men hvis det hele går i stå igen, kan det være, det bedst giver mening, at vi ses næste gang fødslen starter. Når den latente fase glider over i den aktive fase af fødslen, er jeg hos dig, uanset om du vil føde hjemme eller på sygehuset.

6. Fødselshjælp

– din helt egen private jordemoder med jordemoder-doula-effekt:

Ved ønsket om hjemmefødsel:
Du kan vælge at føde hjemme, såfremt du har haft en hel normal graviditet og en tidligere ukompliceret fødsel, hvis du har født før. Sikkerheden ved hjemmefødsler er helt i top, når disse forhold er til stede. Hvis det er bedre for dig – eller du ikke opfylder hjemmefødselskriterierne – er det bedst, at du føder på sygehuset. Det har vi afgjort og aftalt allerede i graviditeten, i samarbejde med den offentlige jordemoder, så alle parter er med på planen.

Jeg passer på dig, dit barn og jeres ønsker for fødslen ved hele tiden at holde øje med at processen forløber, som den skal. Jeg vurderer sammen med dig, hvornår det er tid til at kontakte den offentlige jordemoder, som kommer ud til hjemmefødslen med alt fødeudstyret. Når hun er ankommet, foregår fødslen i et fint samarbejde med den offentlige jordemoder. Vi vil aftale, hvem der gør hvad. Den offentlige jordemoder har overordnede ansvar for fødslen samt sit udstyr, når hun træder ind af døren, mens jeg stadig har mit jordemoderfaglige ansvar, fordi jeg er din jordemoder. Det foregår i et fint samarbejde og med en god og opløftende stemning. De fleste jordemødre som kommer ud til hjemmefødsler, elsker det, ligesom jeg gør, og sikkerheden øges blot ved, at vi er to! Er der afvigelser i din normale fødsel, således at den ikke længere er normal, bliver du informeret og i god tid, tager vi på sygehuset.

Ved behovet for eller ønsket om en hospitalsfødsel:

Vi har den indledende kontakt, som ved en hjemmefødsel. Dvs. jeg passer på dig, dit barn og kender jeres ønsker. Jeg holder også øje med, hvornår det er tid til at tage på sygehuset, og jeg tager den telefoniske kontakt til sygehuset, hvis du har behov for det. Jeg følger med dig på sygehuset som din private jordemoder, men det er personalet på sygehuset, som bestemmer over deres udstyr mm. Det er stadig dig, som bestemmer over dig. Dvs det er dine ønsker, der fortsat i højsædet.

Når vi kommer ind på sygehuset er det den offentlige jordemoder, der har det overordnede ansvar for fødslen. Det vil sige, at der er nogle ting, som hun vil tage sig af, som jeg ikke skal tage mig af. Fx skal jeg ikke skrive på computeren eller deltage i konferencer i vagtrummet. Jeg bliver hos dig på fødestuen, og jeg er at betragte som din ”særlig udvalgte pårørende”, der også er jordemoder. Man kan også kalde mig for en særdeles velkvalificeret ”doula” (=fødselshjælper), og studier viser, at kvinder føder med mindre behov for smertelindring og har kortere fødsler ved den såkaldte ”doula-effekt”, fordi dine hormoner vil arbejde godt, når du er tryg sammen med mig.

7. Barselshjælp:

Når du har født, vil vi fortsat være i kontakt mindst én gang hver dag indtil mælken løber til, dvs. ca 5 dage. Jeg kommer meget gerne og besøger jer dagligt – hvad enten det er på sygehuset, eller du er hjemme, for at støtte op omkring den vellykket amning. Du er fra ammeforberedelsen godt klædt på med viden i fht amning.

Først herefter slipper jeg “taget” med dig/jer, fordi nu er jeres familie ‘flyveklar’.

Pris og rabatter:

Prisen for alt dette i det ultimative forløb er 35.000 kr.

RABAT: Alt hvad du har købt indtil en aftale om det ultimative forløb indgås trækkes fra prisen! Således at din pris bliver:

35.000 kr. MINUS x-antal jordemoderkonsultationer/modning/fødselsforberedelse (osv) som du allerede har købt og betalt for.

Er du i tvivl om, det ultimative forløb er noget, du skal prioritere?

Måske du finder svar her:

Hvad med vores oplevelse sammen som par? Vil min mand føle sig overflødig og tilsidesat?

Jeg har altid (den kommende) mor og baby som fokus, da det er disse to personer, som har hovedrollerne i denne proces og deres ve og vel, som er på spil. Når det så er sagt, er det naturligvis en familiebegivenhed, og I har en mulighed for en helt vidunderlig proces sammen, som jeg ikke influerer på, men derimod bakker op omkring. I vores indledende samtaler har vi gjort vores roller klar.

Nogle partnere ønsker at være helt tæt på deres kvinder, når de føder, mens andre føler en lettelse og tryghed ved at vide, at der også er en anden (mig) til at “tage over”. Vi laver en forventningsafstemning inden fødslen, så I begge kan glæde jer.

Jeg kan vel ikke påvirke, hvad der sker i min fødsel ved at have en privat jordemoder i det ultimative forløb?

Mange tror, at deres skæbne er uden for deres magt og rækkevidde, når vi taler graviditet, fødsel og amning. Mange tror, at de ikke selv kan gøre fra eller til, og mange har en oplevelse af, at det offentlige sygehusvæsen ved bedst samt at de bestemmer mest.

Sandheden er i hht dansk sundhedslov, at DU skal medinddrages i alle beslutninger og ingen handlinger må indledes uden samtykke fra dig. Et sådan samtykke skal bero på ”fyldestgørende information”, hvor både virkning og bivirkninger samt alternativer bør fremlægges. Det sker alt for sjældent. Dels fordi visse sundhedspersoner indtager en mere eller mindre bevidst paternalistisk holdning overfor dig som patient, dels fordi det bliver fraprioriteret pga manglende tid.

Al den forberedelse der ligger i Fødsel og Familielivs ultimative forløb samt al den kontakt og støtte VIL gøre en afgørende forskel for dig! Jeg/vi/du kan naturligvis ikke afgøre alt, hvad der sker i den fysiske verden. Således kan jeg selvfølgelig ikke fortælle dig, at du vil få en ukompliceret fødsel uden fx. vedrop eller kejsersnit, men jeg kan med næsten sikkerhed garantere (det afhænger nemlig også af dig), at din oplevelse i forbindelse med din fødsel og amning bliver helt unik, personlig og måske endda vidunderlig.

35.000 kr. (minus det du allerede har betalt) er mange penge, som går fra noget andet, jeg kan få…

Mange føler, de ikke har råd til at betale for en privat jordemoder. Det er også relativt nyt og dermed uvant, at flere og flere vælger det. Jeg husker som barn, at det kun var de ”rige” og lidt ”snobbede” som sendte deres børn i privat skole – mens i dag er det noget jeg oplever, flere vælger at prioritere fra alle sociale samfundslag – rig såvel som fattig. Det er således blevet mere almindeligt og hverken noget, der ses som specielt snobbet eller kun for de rigeste. Det er mere et udtryk for prioritering og holdning til skolevæsenet i fht ens barn.

Sådan er det også med at vælge en privat jordemoder. De fleste kan finde pengene, enten ved at fraprioritere en ferie, holde pause med afdrag på et lån, få hjælp eller tilskud fra bedsteforældre, købe brugt til barnevogn med mere – og på den måde rejse pengene, hvis de virkelig vil.

35.000 kr. er i øvrigt det samme, som ca. 9 mdr. – kun 9 måneders (!) – betaling for en vuggestueplads (sammenlignet med Ballerup Kommunes priser)! Vildt nok, ik?!

En ‘doula’ er meget billigere – så hvad får jeg mere ved at vælge en privat jordemoder?

’Fødselhjælper’ eller ’doula’ er ikke en beskyttet titel. Dvs. hvem som helst kan i princippet kalde sig det. De fleste har dog taget en kortere uddannelse eller kursus af varierende kvalitet, som har til sigte at kvalificere dem til opgaven. En ‘doula’ må ikke udøve jordemoderydelser og har ikke jordemoderkompetencer – medmindre hun OGSÅ er jordemoder.

Derfor kalder jeg mig for privat ‘jordemoder-doula’, så det fremgår tydeligt, at jeg skaber den doula-fremmende effekt samtidig med, at jeg er jordemoder og kan udøve jordemodervirksomhed. Jeg har det godt med doula’er, når de ikke overskrider deres kompetencer (som jeg desværre også har oplevet), og jeg samarbejder godt og gerne med dem. Kort sagt får du både en doula OG en jordemoder, når du vælger en privat jordemoder.

Er en privat jordemoder lige så godt uddannet som en offentlig ansat jordemoder?

Det korte svar er: Ja, hvis hun er jordemoder, er hun uddannet (og autoriseret) efter dansk jordemoderuddannelse og lov. Det er ulovligt at kalde sig for ’jordemoder’, hvis ikke man er det! Det er således en beskyttet titel, som kun de med en dansk autorisation, må kalde sig og virke efter. Jeg er derfor også uddannet som dansk jordemoder fra år 2008, og jeg har derfor en dansk jordemoderautorisation.

Jeg arbejder derfor under dansk lovgivning for sundhed. Samt cirkulære for jordemødre , og jeg henholder mig til sundhedsstyrelsens anbefalinger. Du kan læse mere om den lovgivning som jeg som dansk jordemoder praktiserer under lige her.

Hvad kan jeg forvente at opnå med det ultimative forløb?

I mit ultimative forløb stræber jeg efter, at du sammen med mig vil føle dig tryg og sikker. Du ved, at jeg kender dig, din historie og dine ønsker. Jeg kender også din partner, hvilket gør, at hele processen bliver meget unik og personlig. Det forestående forløb får derved lov til at løfte sig til den vidunderlige begivenhed, det fortjener at være. Udover at vi kender vi hinanden, bliver I også klædt ordentligt på til både fødsel og amning, og I ved hvem, I ringer til, når fødslen sig nærmer.

Sammen med mig vil du derfor føle dig tryg og sikker. Min ro og sikkerhed smitter af på både dig og din partner, så I sammen kan ”læne jer tilbage” og koncentrere jer om processen. Du skal ”blot” koncentrere dig om dine veer – at rumme og arbejde med dem. Jeg tager mig af resten i et godt samarbejde med den offentlige jordemoder.

Du kan forvente at komme til at opleve følgende:

 • Du vil føle dig tryg og sikker. Ligeså vil din partner!
 • Du/I vil få en god proces omkring sin fødsel og amning.
 • Du/I vil være og føle dig godt klædt på til både fødsel og amning
 • Du vil føle dig som ”fører” i førerhuset af din egen graviditet, fødsel og amning.
 • Du/I vil få en unik og personlig proces
 • Du/I vil få en proces, der løfter sig til den vidunderlige oplevelse, hvor det hører til.
 • Du vil blive styrket og løftet i din egen oplevelse af dine kompetencer i fødeverdenen og som mor.

Hvad gør jeg nu?

Er du interesseret i at indgå en aftale om Fødsel og Familielivs ultimative forløb, skal vi for det første undersøge om min kalender er ledig til det, da jeg kun sælger få af disse forløb om året.

Er den det – sender jeg dig en skriftlig aftale, hvor aftalens indhold fremgår. Når du har betalt fakturaen, er aftalen endelig på plads.

Du behøver ikke bestemme dig endnu! Kontakt mig gerne for en snak om dette ultimative forløb for netop dig.

Du kan skrive via den sikre og krypterede forbindelse via Klient Login (Online Booking), som du måske allerede kender. Du kan også kontakte mig via 50842189.