Enkeltydelser

Første afklarende telefonsamtale og mailbeskeder i Klient login via Online Booking:

Du er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål, eller hvis du er tvivl om, hvordan jeg kan hjælpe dig. Måske jeg kan give et input, som gør dig klar til at træffe dit valg.

Tlf: 50842189

Online Booking: Mulighed for at skrive krypteret beskeder for din sikkerhed i hht GDPR loven.

Pris: Gratis 20 min.

 

Telefonkonsultation:

Hvis du har brug for en samtale, hvor det ikke er nødvendigt for dig at vi ses, kan det formentlig klares over telefonen. Megen vejledning kan klares på den måde. Du betaler pr. påbegyndt ½ time.

Tlf/sms: 50842189

Pris: 400 kr. pr. påbegyndt ½ time.

 

Jordemoderkonsultation – 90 min:

En privat jordemoderkonsultation kan fungere som supplement til det gratis tilbud i det offentlige eller som fuld erstatning. 

Måske du slet ikke har behov for de fysiske undersøgelser, og derfor kan du også vælge at bruge tiden til at tale med din jordemoder i ro og mag. Måske du har et dilemma du gerne vil vende?! Husk, jeg hjælper dig til at finde DIN vej i din graviditet, fødsel og barselstid! For dig som vil have tid til dig i din graviditet, og som vil have dig selv med i forløbet – ingen sundhedsfaglige formaninger her! Men masser af ligeværdig kommunikation og dermed et informeret valg – så du kan få præcis den graviditet, fødsel og barselstid, som er helt rigtig for dig!

Jeg forklarer altid, hvorfor anbefalinger og procedurer er, som de er, men jeg forklarer også, hvad alternativet kan være, og sammen vurderer vi, hvad der er det rigtige valg for dig.

Du kan vælge at have mig, som din helt egen jordemoder ved din side – enten som supplement eller fuldstændig erstatning til den jordemoder, som er gratis og tilbydes dig i det offentlige.

På 90 min. er der tid til fysiske undersøgelser, som at få målt blodtryk, tjekket urin, målt symfyse-fundus mål, vurderet størrelsen på din baby og lyttet hjertelyd med trærør eller doptone. Jordemodertasken er fyldt med de samme redskaber, som den offentlige jordemoder, plus mere til! Og der er også tid til at tale sammen om dét, som fylder. Måske ved du ikke helt, hvad som fylder, men så hjælper jeg dig, da jeg som regel ved det, idet gravide følger en psykologisk proces, der er omtrent den samme.

Pris: 1500 kr. (inkl. kørsel til og fra din bopæl)

 

Fødselsmodning og Fødselsstimulerende “cocktail”:

Jeg tilbyder fødselsmodnende akupunktur, der gør din krop klar til fødsel. Modningsakupunktur laver ikke veer, men det støtter op omkring og øger de hormoner, som modner og blødgør din livmoderhals, hvilket virkelig er en fordel i fht fødselsprocessen. Læs mere om det her

Vestimulerende akupunktur tilbyder jeg også, og dén behandling kan være særdeles effektiv sammen med hindeløsning og evt rebozo, hvis du er moden og eftergivelig i din livmoderhals. 

Rebozo betyder egentlig bare tørklæde eller sjal. Det er en metode eller behandlingsform som især har vundet indpas på det danske graviditet- og fødselsmarked de sidste fem år. Med tørklædet kan man sætte kroppen og den gravides mave i svingninger/rystelser, som kan massere, smertelindre og faktisk også sætte skub i veerne og fødslen! 

Ikke mindst kan rebozo hjælpe barnets hoved med korrekt nedtrængning i bækkenet under fødslen, hvilket betyder lettere, hurtigere og flere ukomplicerede fødsler til de gravide. Jeg er blevet total rebozo-fan de sidste par år! Der er ingen bivirkninger, og det gør kun godt. Sådan oplever de fleste det i hvert fald, og hvis ikke det føles rart, skal man ikke have rebozo. Desuden har jeg som jordemoder erfaret op til flere gange, at fødslen skred frem pga rebozo, og jeg har prøvet at modtage rebozo på egen krop ved min sidste fødsel som førte til fødsel i en situation som ellers nærmede sig et kejsersnit. 

Rebozo kan altså sætte skub i fødslen og kan derfor være en fødselsfremmende aktivitet. Det kan også bruges effektivt under fødslen, hvilket jeg gerne fortæller om (underviser jer i) mens du får rebozo af mig. Ydermere kan rebozo bruges som velvære massage når som helst i graviditeten, og derfor kan du også booke en tid til dét; Ren selvforkælelse!

Det er min erfaring, at de færreste har glæde af hindeløsning før, de når terminstidspunktet, dvs 40+0. Men der kan være tilfælde, hvor der er god grund til at lave hindeløsning før termin, fx. hvis du af medicinske årsager skal have din fødsel medicinsk igangsat før termin, og du gerne vil give den mildere behandling, som hindeløsning er, en chance. Men for langt de fleste betaler det sig virkelig at udvise tålmodighed de sidste par dage/uger af graviditeten – eller endnu bedre bruge ventetiden på at modne livmoderhalsen med akupunktur (se nedenfor). 

Modsat oplever jeg, at rigtig mange går i fødsel efter en god omgang hindeløsning, når først de er klar og modne til det! Så det er bestemt værd at overveje.

Måske du har lyst til at give fødslen et ordentligt “skub”?! I så tilfælde kan et klyx, en hindeløsning, rebozo og akupunktur være den perfekte cocktail, der virkelig kan sætte skub i fødslen! Det kræver, at din krop er klar og især at din livmoderhals er blød og moden. Det bliver den af sig selv med tiden, men du kan fremme processen med modningsakupunktur (se nedenfor).

Jeg giver altid grundig information om fordele og ulemper inden, og sammen finder vi ud af, hvad der er det helt rigtige for dig. Fødselsmodning og Fødselsstimulerende cocktail varer ca. 1,5 time pr. gang (behovspræget) og er inkl. almindelig jordemoderkonsultation (vurdering af dig og baby).

Pris: 1500 kr. pr. gang (Inkl. kørsel til og fra din bopæl)

 

Barselskonsultation inkl. ammevejledning – 90 min.:

Netop kommet hjem fra fødsel på sygehuset eller født hjemme, og vil du gerne undgå den unødigvendige køretur retur til sygehuset pga amning eller hælblodprøven (PKU)? Ønsker du at amme, men er usikker på, om du er klædt på til opgaven, om den lille tager godt fat, om du ammer nok, eller om andet er helt, som det skal være?! Jeg kan hjælpe dig med at skabe ro, tryghed og tillid i barselsperioden.

Du få barselsbesøg af mig i eget hjem, eller du kan komme til mig i Skovlunde alt efter, hvilken pris du vil betale. Jeg kan hjælpe til en vellykket ammestart, og jeg kan tage PKU (anbefales kraftigt at blive gjort mellem 48-72 timer efter fødselstidspunktet) samt give dig den samtale som tilbydes på sygehuset efter fødsel, hvor der bliver spurgt til blødning, amning, tegn på gulsot og trivsel hos hele familien mm. 

PKU er den hælblodprøve som alle nyfødte børn i Danmark tilbydes rutinemæssigt at få taget. Man screener for sjældne sygdomme hos den nyfødte, men sygdomme som tilgengæld er ret alvorlige, hvis ikke de bliver opdaget og barnet får den rette behandling. Du kan læse mere om prøven her

Prøven anbefales kraftigt at blive taget mellem 48-72 timer efter barnets fødsel, da det er vigtigt for evt behandling af barnet, at den iværksættes tidligt. 

Det kan dog være SÅ ærgerligt at skulle ud af døren og afsted på sygehuset igen, hvis du allerede er hjemme, for at få taget prøven. Derfor er det måske værdifuldt for dig at få den taget i eget hjem, eller på min adresse hvis du bor tæt på (så er det billigere).

Tilfældet kan også være, at du gerne vil hjem fra barselgangen to dage efter fødslen, men føler, at du må blive for at vente på at ramme de 48 timer, hvor prøven skal tages. Nu kan du bare tage hjem og få prøven taget af mig. 

Høreprøven som du også tilbydes på sygehuset, kan sagtens vente til barnet er et par uger, eller man kan vælge at undlade den – alt efter hvad man er til (sundhedsplejersken laver også en høreprøve). Barselskonsultation varer ca. 1,5 time (behovspræget) og er inkl. PKU og forsendelse af denne.

Pris: 1500 kr. pr. gang (inkl. kørsel til og fra din bopæl)

 

Privat ammeforberedelse ca. 2 timer:

Tag din partner under armen og bliv klædt på til en god ammestart! Forskning viser, at støtte fra ens partner har stor betydning for ens ammesucces, derfor er det særdeles relevant, at din partner også lytter med, så han/hun kan støtte dig godt! Med dette koncept, privat ammeforberedelse, kan I få det lige, når det passer jer i jeres eget hjem!

Du/I får svar på:

 • hvor hurtigt skal barnet lægges til brystet
 • skal barnet selv finde vej til brystet
 • hvordan tager barnet godt fat om brystet
 • hvor tit skal du amme
 • hvad med sut, suttebrik og flaske
 • skal jeg amme fra begge bryster eller kun ét
 • hvordan er den normale/almindelige udvikling af en vellykket amning fra fødslen og til fire dage efter
 • har jeg mælk nok
 • hvordan kan jeg øge min mælkeproduktion
 • barnet taber sig – er det ok
 • børns øvrige trivselstegn

Og hvad du ellers har brug for!

Har du veninder, der også venter sig, er det måske interessant at I får privat ammeforberedelse sammen? Kontakt mig, så laver vi en aftale, der passer til jer!

Pris: 2.000 kr. (Inkl. kørsel til og fra jeres bopæl)

Vær opmærksom på at I kan få mig ud i aften og weekendtimerne mod et tillæg på 1.000 kr.

 

Privat fødselsforberedelse ca. 3 timer: 

Grundig og privat fødselsforberedelse for dig, som vil have din egen jordemoder for dig selv! På dén måde er der plads til samtale og overvejelser imellem os.
På disse timer bliver du/I klædt 100 % på med viden om graviditet, fødslens faser og tiden umiddelbart bagefter. Dét skaber de bedste rammer for en god fødselsoplevelse ♥

Dvs. vi gennemgår

den latente fase, som kan være meget lang eller måske kort
– den aktive fødsel, hvor intensiteten er høj. Inkl. medicinsk smertelindring og barnets nedtrængning i bækkenet.
– pressefasen
– timerne lige efter fødslen: Hvad sker der?
– amning: De vigtige første timer efter fødslen, dagene efter og den den langvarige ammeperiode bagefter.
– rebozo som redskab, der kan smertelindre, fremme veer og korrigere skæv nedtrængning i bækkenet.
– optimalt mindset i en fødsel, inkl. visualiseringsstrategier (et redskab du kan få lavet personligt til DIG efterfølgende – spørg for mere info).
– viden om dine rettigheder og muligheder i sundhedsvæsenet, så fødslen bliver DIN. Dertil konkrete råd til hvordan du gør.

Alt sammen i sammenhæng med hvad der er vigtigt for jer! Du får altså grundig viden, konkrete redskaber og et løft i DIN overbevisning om, at det her, kan du godt!

Pris: 3000 kr. (Inkl. kørsel til og fra jeres hjem)

Vær opmærksom på at I kan få mig ud i aften og weekenden mod et tillæg på 1000 kr.

 

Akut eller semiplanlagt fødselshjælp og støtte:

Kunne det være fedt at få besøg af din private jordemoder allerede i begyndelsen af fødslen?!

Den latente fase:

Når veerne så småt starter eller vandet går, så er din fødsel under opsejling. Denne fase er dog meget forskellig. For nogle varer den kort (timer) for andre varer den dage. For de fleste flergangsfødende starter denne fase flere gange, for så at gå i stå igen – og det er helt normalt, om end at det kan føles lidt frustrerende. I den fase kan det være en stor og gave og tryghed at have kontakt til en privat jordemoder.

Når det synes fornuftigt, kommer jeg hjem til dig og vurderer fødslens fremgang, og hvordan du og baby har det. Måske du skal have en god snak, rebozo eller blot mit nærvær. Ofte vil jeg blive hos dig, men hvis det hele går i stå igen, kan det være, det bedst giver mening, at vi ses næste gang fødslen starter. Når den latente fase glider over i den aktive fase af fødslen, kan jeg blive hos dig, uanset om du vil føde hjemme eller på sygehuset, såfremt du ønsker det og jeg har mulighed for det i min kalender.

Aktiv fødsel:

Ved ønsket om hjemmefødsel:
Du kan vælge at føde hjemme, såfremt du har haft en hel normal graviditet og en tidligere ukompliceret fødsel, hvis du har født før. Sikkerheden ved hjemmefødsler er helt i top, når disse forhold er til stede. Hvis det er bedre for dig – eller du ikke opfylder hjemmefødselskriterierne – er det bedst, at du føder på sygehuset.

Hvis jeg er med til din hjemmefødsel, passer jeg på dig, dit barn og jeres ønsker for fødslen ved hele tiden at holde øje med at processen forløber, som den skal. Jeg vurderer sammen med dig, hvornår det er tid til at kontakte den offentlige jordemoder, som kommer ud til hjemmefødslen med alt fødeudstyret. Når hun er ankommet, foregår fødslen i et fint samarbejde med den offentlige jordemoder. Vi vil aftale, hvem der gør hvad. Den offentlige jordemoder har overordnede ansvar for fødslen samt sit udstyr, når hun træder ind af døren, mens jeg stadig har mit jordemoderfaglige ansvar, fordi jeg også er jordemoder. Det foregår i et fint samarbejde og med en god og opløftende stemning. De fleste jordemødre som kommer ud til hjemmefødsler, elsker det, ligesom jeg gør, og sikkerheden øges blot ved, at vi er to! Er der afvigelser i din normale fødsel, således at den ikke længere er normal, bliver du informeret og i god tid, tager vi på sygehuset.

Ved behovet for eller ønsket om en hospitalsfødsel:

Ved en hospitalsfødsel kan vi have den indledende kontakt, som ved en hjemmefødsel. Dvs. jeg passer på dig, dit barn og kender jeres ønsker. Jeg holder også øje med, hvornår det er tid til at tage på sygehuset, og jeg tager den telefoniske kontakt til sygehuset, hvis du har behov for det. Jeg følger med dig på sygehuset som din private jordemoder, men det er personalet på sygehuset, som bestemmer over deres udstyr mm. Det er stadig dig, som bestemmer over dig. Dvs det er dine ønsker, der fortsat i højsædet.

Når vi kommer ind på sygehuset er det den offentlige jordemoder, der har det overordnede ansvar for fødslen. Det vil sige, at der er nogle ting, som hun vil tage sig af, som jeg ikke skal tage mig af. Fx skal jeg ikke skrive på computeren eller deltage i konferencer i vagtrummet. Jeg bliver hos dig på fødestuen, og jeg er at betragte som din ”særlig udvalgte pårørende”, der også er jordemoder. Man kan også kalde mig for en særdeles velkvalificeret ”doula” (=fødselshjælper), og studier viser, at kvinder føder med mindre behov for smertelindring og har kortere fødsler ved den såkaldte ”doula-effekt”, fordi dine hormoner vil arbejde godt, når du er tryg sammen med mig.

Min deltagelse i ovenstående afhænger af min kalender og kan ikke til fulde planlægges, da jeg selv er forpligtet med dejlige børn og andre aftaler.

Pris: 1000 kr. pr. påbegyndt time. ml. 8-16 på hverdage.

1500 kr. pr. påbegyndt time i øvrige tidsrum.