Mi Parto – My Birth – Min Fødsel.

Jeg var i Doula TV (som sendes hver lørdag aften på kanal 1) for at tale om hashtagget #miparto, som kom af en forfærdelig historie om en kvinde, der blev tvunget til medicinsk igangsættelse. Læs hele historien her:

On the 24th of April, a judge in Oviedo (Asturias, Spain) ordered the arrest of a woman who was 42 weeks pregnant to be taken against her will to the University Hospital of Oviedo and to be forced to an induction.

The woman had a low risk pregnancy, she had been monitored and everything was absolutely normal. In the last weeks of pregnancy the hospital recommended induction of labour for going “over these dates”. After being monitored with no sign of distress the couple went for a walk around the hospital to make a decision and when they went home they found the police who arrested her and forced her to go to hospital. The judge had order a forced induction.

 

Din fødsel – vilkårene i Danmark

På grund af den grænseoverskridende handling i Spanien, hvor altså en kvinde blev tvunget af en dommer til medicinsk igangsættelse, talte vi også om, hvordan det står til i Danmark. Det står heldigvis ikke så grelt til. Vi har en sundhedslov, der sikrer vores rettigheder, når vi er gravide, skal føde og i øvrigt bevæge os i sundhedsvæsenet. Sundhedsloven kræver, at ingen behandling må indledes uden patientens samtykke, som skal være forudgået af fyldestgørende information.

Så selv om vi har ret til – og (forhåbentlig) i mange tilfælde – får et informeret valg, kan det stadig være svært at manøvre i valgmulighederne. Det kan opleves uoverskueligt og skræmmende at de meste lærde (professionelle) ikke er enige og klare i spyttet!

Men husk at du altid har et valg – det kan du læse mere om her.

 

Valget om medicinsk igangsættelse i slutningen af graviditetsuge 41

Præcis uenighed er, hvad vi ser i denne tid, omkring det rutinemæssig tilbud om medicinsk igangsættelse. Diskussionen fra de forskellige fagligheder har eg forsøgt at samle i et tidligere blogindlæg, som du kan læse her. Der er tilsyneladende ikke faglig enighed, og derfor er du nødt til at finde det rigtige og sande svar i dig!

 

Find det sande og rigtige svar i dig

Fordi du har et valg, har du også både frihed og ansvar. Du kan vælge, men det kan være rigtig svært at mærke, hvad man egentlig mener selv. Til det kan en god samtalepartner være en hjælp for dig. I udseendelsen fortæller jeg om, hvordan jeg gør, når jeg støtter og hjælper kvinder med at finde det sande svar for dem selv. Se udseendelsen lige her:

Doula (129) – Mi Parto