I Danmark tilbydes alle gravide igangsættelse senest i graviditetsuge 41 plus 3-5 dage. Nogle bliver endda tilbudt det før af medicinske grunde, som vedrører risici for enten mor eller barn. Men altså, alle tilbydes denne rutine-mæssige igangsættelse i slutningen af graviditeten, der har til hensigt at kvinden føder inden graviditetsuge 42.

Der kan være argumenter for og imod. Virkeligheden er, at disse argumenter ikke altid bliver fremlagt og diskuteret med den gravide og dennes partner på en ligeværdig måde. Dét kan der være flere forklaringer på. En af dem er mangel på tid i sundhedsvæsenet – men helt sikkert også andre årsager.

Nu har gode jordemoder-kolleger, der VIRKELIG har styr på deres akademiske ‘shit’ lavet et beslutningsværktøj til hjælp for kvinder, der skal træffe en beslutning om igangsættelse eller ej. Du kan se beslutningsværktøjet her.

Jeg giver det mine VARMESTE anbefalinger! Har du brug for at tale med en jordemoder om det og få hjælp til, hvad der er det rigtige for DIG, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte mig.